Klantervaringen

Flip

Kelly en haar paard Flip zijn een klasse apart: bij het WK Enkelspan in 2020 behaalden zij de zilveren medaille voor Canada en in 2022 werd de kwaliteit van deze combinatie bevestigd met een bronzen medaille. Om Flip in conditie te houden en voor te bereiden op wedstrijden, zorgt Kelly voor voldoende variatie in het trainen. Zo trainde Kelly met Flip een dag lang afwisselend in onze waterbaan en op de galoppeerbaan. Voor een fit paard in TOP-conditie!

Mr Perfect

Benth is een ervaren amazone en leidt haar jonge ruin Mr. Perfect zelf op in de dressuur. Maar voordat zij hem verder belast in het hogere werk, geeft zij hem eerst de kans om in zijn eigen tempo uit te groeien. In de waterbaan ontwikkelde Mr Perfect zonder rugbelasting zijn spierkracht en dragend vermogen; onder het zadel kon Benth daarna zijn opleiding weer vervolgen. Wij verwachten nog veel moois te horen van deze combinatie.

Kameron

Marjolein leidt haar paarden zelf op vanaf het prille begin tot in de hogere dressuur. In het ZZ Zwaar kreeg Kameron het letterlijk zwaar, Marjolein had het gevoel dat hij moeite had met zijn eigen lijf. Na twee weken training in de waterbaan wist Marjolein niet wat haar overkwam: ineens kon Kameron appuyeren, sprong hij simpel wissels en kwam hij zo gemakkelijk op het achterbeen dat Marjolein niet eens wist dat het zó makkelijk kon zijn. Toen de jury voor zijn stap ook nog een 8 gaf in plaats van de gebruikelijke 5, was het helder: dit is nou het waterbaaneffect.

Bride

Shannon wilde heel graag mennen met haar Tinker Bride, maar Bride had in het verleden last van slotklachten en moest na een ongelukje op de wei ook nog revalideren van een nare blessure. Toen zij daarvan was hersteld – overigens ook met behulp van waterbaantraining – gunde Shannon haar Bride wel eerst een goed spierpakket voordat zij werd ingespannen voor de kar. Zo gezegd, zo gedaan. Zonder rugbelasting kon Bride haar lijf lekker gebruiken en haar spierkracht opbouwen, zodat ze nu in de weekends lekker met Shannon en de kar het bos in kan!

Ambassador

Remy Bastings, topruiter en vriend voor het leven. Vele paarden bracht hij op eigen kracht in topconditie én naar de Grand Prix. Zo ook Ambassador, die samen met Remy onze waterbaan kwam uitproberen om te kijken wat de meerwaarde voor een topatleet kon zijn. En wat bleek: het trainen van piaff en passage in de waterbaan gaf Ambassador de prikkel om zijn benen nóg hoger op te tillen dan Remy onder het zadel voor elkaar kon krijgen!

Sjors

Suzanne kwam bij ons trainen met Sjors, een heel groot paard dat veel meegemaakt had en zich moeilijk kon ontspannen. Hij durfde zijn lichaam niet goed te gebruiken, en dat merkte Suzanne in het rijden, het liep niet lekker. In Suzanne had Sjors wel vertrouwen en zij gunde hem de kans om zich te leren ontspannen. Wij trainden hen op onze galoppeerbaan, waar Sjors weer het vertrouwen kreeg dat hij zijn lichaam kon rekken en strekken. Prachtig om te zien.

Don Perignon

Nadat Aypril met haar pony Royal al op internationaal niveau dressuur reed, maakte zij met de jonge Don Perignon de overgang naar de paarden. Aypril vindt het heel belangrijk dat haar paard kan leren in het tempo dat bij hem en bij zijn leeftijd past. Daarom houdt ze zijn training graag afwisselend en leuk. Voor optimale spierkracht en balans trainen wij onze eigen paarden wekelijks in de waterbaan en dat is precies wat Aypril Don ook gunt. Hij kijkt er elke week opnieuw naar uit en gaat graag het water in, ook aan zee!

Daleron

Toen Rianne met haar Daleron verder kwam in de dressuur, ging het paardrijden steeds meer lijken op hard werken. Daleron vond het erg lastig om met zijn achterhand goed onder te treden en probeerde de vragen van Rianne op te lossen met zijn sterke schouders. In de waterbaan ontdekte Daleron het potentieel van zijn achterhand. Het was een openbaring voor hem en voor Rianne toe hij die ging gebruiken, Daleron heeft nu een geweldig bewegingspatroon en zit weer lekker in zijn vel.

Gio

Een veelzijdig paard met veel capaciteiten dat tegenwoordig vooral veel plezier brengt in het samen (buiten)rijden met zijn eigenaresse Marieke. Doordat recreatief gereden worden voor de ervaren Gio geen grote inspanning is, werd zijn spierontwikkeling wat asymmetrisch. Met training in de waterbaan was hij snel weer in balans en kan Marieke weer onbezorgd samen met Gio het bos in en het strand op.

Eyecatcher

Tijn is een rijzende ster in de discipline Eventing, met Eyecatcher nam hij al deel aan het NK. Tijn en Eyecatcher hoeven wij niets te leren, maar toch konden we nog wel een kleine bijdrage leveren aan hun succes. Want in de eventing is het wel heel fijn als een paard geen aarzeling heeft bij het water! Na een middagje gespetter in de waterbaan en de waterpoel is water voor Eyecatcher voortaan in ieder geval appeltje eitje.

Kalou

De geroutineerde amazone Inge rijdt dressuur op niveau, met Kalou is zij inmiddels aangeland op niveau ZZ Zwaar. Toen Inge tijdens een clinic zag wat de impact van de waterbaan op het spiergebruik en de spierontwikkeling van paarden is, gunde zij Kalou deze welkome afwisseling in de training ook. En volop strekken op de galoppeerbaan was de volgende nieuwe ervaring voor deze combi. Overigens is Kalou waarschijnlijk het grootste paard dat we tot nu toe in de waterbaan hebben getraind, wat een flinke jongen is dit!

Duck

Zo leuk zie je ze niet vaak; Judy met Duck, een hele knappe Welsh pony van formaat. Judy is ambitieus en Duck staat zijn mannetje, dus deze combinatie zie je terug in de wedstrijdring. Duck had helaas een onderhals ontwikkeld en moest zijn buikspieren beter gaan gebruiken. Maar ja, hoe zeg je dat tegen een pony?! In de waterbaan natuurlijk, daar gaat het buikspiergebruik als vanzelf. En als kers op de taart onder het zadel samen door het water, zodat ook Judy zelf goed het verschil in ruggebruik van Duck kon voelen.

Starlight

Een superlief paard, maar zijn achterbeengebruik kon beter vond Mirella. Ondanks al haar rijtechnische ervaring lukte het niet om Starlight zijn achterbenen beter onder zijn lichaam te laten zetten, dat was behoorlijk demotiverend. In de waterbaan begreep Starlight wél hoe hij zijn achterbenen kon gebruiken. Zo ontwikkelde hij eindelijk echt dragend vermogen, tot groot plezier van Mirella.

Mattie

Zelfde ruiter, ander paard. Vóór Sjors had Suzanne met Mattie al haar eerste kennismaking met de waterbaan gehad. Mattie, een olijke kunstenmaker, mocht wat meer spierkracht ontwikkelen voordat Suzanne hem zwaarder wilde belasten. En dat lukte wonderwel, want na een aantal trainingen nam Suzanne de training zelf weer over onder het zadel.